Aquest projecte compta amb la música d’importants compositores com és la guanyadora de quatre Grammys Claudia Montero, la també llorejada Clarice Assad o la israeliana Anna Segal, així com les pianistes María Parra i Cinthya García. A més, Silvia Nogales incorpora dues peces de composició pròpia. Tampoc podem oblidar les animacions especialment creades per Elisa Martínez, la narració de la història per part de l’actriu Esther Acevedo, l’escenografia del llorejat Alessio Meloni o el contingut audiovisual de Martin Kraft -3Roots-.

Aquests elements compondran un viatge sensorial iniciat a l’Argentina i el Brasil (Llatinoamèrica). En aquest inici la compositora Claudia Montero va voler realitzar una reflexió sobre les lletres de tango i el masclisme que ha existit en elles. Amb la peça de Clarice Assad, recordem una amistat del passat entre dues dones de contextos socials diferents. El viatge seguirà cap a Europa, concretament Espanya, i específicament a La Manxa. La peça titulada ORIGEN, de la compositora Silvia Nogales, és un homenatge a totes les dones del món rural i de mitjan segle XX, que no van tenir igualtat d’oportunitats per a desenvolupar les seves carreres i la seva llibertat, però que gràcies a elles es van consolidar i van tirar endavant nombroses famílies.

Origen donarà pas a la peça Ocell Fènix de la pianista María Parra. En aquesta peça es reflexiona sobre diferents tipus de violència, que supera la protagonista, ressorgint com l’Ocell Fènix.

El ressorgiment donarà pas a una catarsi oriental, de la qual forma part la música d’Anna Segal amb la seva nana Lullaby. Aquesta «Nana» en la qual participen les veus de Noah Ben Shoshan i Nour Darwish, és una denúncia a la violència estructural que sofreix la dona als països àrabs. En ella podrem escoltar cants autòctons en diferents dialectes.

La música i la història continuaran fins a Àsia. El Japó serà el país protagonista amb una música basada en l’última Samurai Nakano Takeko (1847-1868) i composta per Silvia Nogales Barrios. Una història que trenca amb els estereotips de gènere en el segle XIX.

Finalment, la volta tindrà lloc als EUA, denominada terra de la llibertat. Cinthya García simbolitzarà un retorn cap el cicle natural de la vida, vista a través de la Música amb el seu vals Reverie. La simbòlica ruta de la Seda retatarà un viatge únic, en el qual navegrem per la música d’aquestes grans dones bressolades per les històries que les acompanyen.

.

Silvia Nogales Barrios

www.silvianogales.com

Després d’una trajectòria destacada com a creadora de concerts interdisciplinaris, sent reconeguda en festivals d’Espanya, Europa i Llatinoamèrica, ara Silvia Nogales s’embarca en el seu projecte més personal. Una vegada més, es recolza en la seva guitarra i crea sota la fusió d’estils i disciplines un viatge únic i sensorial a través de la història i la música de diferents dones del món. El projecte es divideix en dues parts, l’escènica -l’espectacle en viu- i el treball discogràfic -SEDA, l’àlbum-.

María Parra

www.mariaparrapianist.com

María Parra és una pianista i compositora espanyola. De formació clàssica principalment, però també moderna, les seves composicions tenen un component holístic amb un univers sonor molt visual, combinant tradició amb la música més actual sense etiquetes ni gèneres. Amb tres discos, VISION (2020, Warner Music) va ser el primer llançament com a pianista compositora. També lidera el María Parra Trio on la seva música ofereix ressons jazzístics.

Claudia Montero

www.claudiamontero.net

Guanyadora de 4 Latin Grammy Awards. Principal promotora d’aquest projecte al costat de Silvia Nogales, ens va deixar a principis de 20201. Nascuda a Buenos Aires, va residir a València fins a la seva defunció.

Clarice Assad

www.clariceassad.com

Una poderosa comunicadora nascuda a Ucraïna, reconeguda pel seu abast musical i versatilitat, la brasilera estatunidenca Clarice és una veu artística important en els gèneres clàssic, mundial, pop i jazz. Compositora nominada al Grammy.

Anna Segal

Compositora Israeliana. Pertany a una nova generació de compositores clàssiques: una compositora inusual i versàtil en diverses disciplines: música simfònica i de cambra, concerts solistes, música per a audiovisuals, etc.

Cinthya García

www.cinthyagarcia.com

Pianista i compositora espanyola amb residència a Miami. Fascinada des de petita per la música i la seva capacitat comunicativa, és graduada en Piano Clàssic i Pedagogia. Des del seu àlbum debut “The Journey” en 2018, han esduchado la seva música en més de 150 països, amb més de 7 milions de reproduccions en les principals plataformes de streaming digital i apareixent en més de vint mil playlists en botigues com Spotify o Apple Music.